Kakan
* 100g smör
* 2 ägg
* 1,5 dl strösocker
* 1 tsk bakpulver
* 2 dl vetemjöl
* 0,5 dj mjölk
Smörj och bröa en form (ca 24cm i diameter) Viktigt att det är med löstagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker till en vit smet. Vispa ner bakpulvret. Häll på mjöl, mjölk och det smälta, avsvalnande smöret och vispa till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen i ugnen i 20-25 min. Medans kakan nu står i ugnen gör du glasyren. Den måste vara klar inom 25 min då du skall lägga på glasyren på kakan.
Glasyren
* 100 g mandelspån
* 100 g smör
* 1 dl strösocker
* 2 msk vetemjöl
* 2 msk mjölk
Lägg alla ingredienser i kastrullen. Sätt plattan på svag värme och rör om då och då varefter smöret smälter. Höj eventuellt värmen och fortsätt röra så det inte bränner fast. När bubblorna väl visar sig så låt det puttra i 1-2 min sen är smeten färdig.
Nu skall det ha gått 25 min och det är dags att ta ut kakan i ugnen. Häll glasyren på kakan och bred ut den. In i ugnen igen fast nu i mitten av ugnen i ytterligare 20 min till glasyren fått en fin gyllenbrun färg.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Sen är det bara att skära av " locket" försiktigt för att sen fylla den med antingen vaniljkräm eller smörkräm. Lägg på locket och sen severa.
MUMS!!
Lycka till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar